Probi Köprek i Affärsvärlden Idag.

Om inte kursen börjar sin positiva trend nu så blir jag väldigt förvånad och
köper mer aktier igen. Tror dock att raketen startar nu pga den låga omsättningen
sista tiden. Nu kommer köparna vilja in och det finns inga säljare till dagens kurs och
då ökar aktien kraftig. Om vi startar en positiv trend nu finns det ingen anledning att sälja
på ett bra tag.

Har en känsla av att många stora ägare inte alls kommer sälja på dagens nivåer
detta borde driva upp kursen kraftigt närmaste tiden.
Låt raketen starta!.

Från affärsvärden idag:
I samma upplaga skriver Affärsvärlden att Probi, som säljer probiotiska livsmedelsprodukter, sjukdomsförebyggande bakterier, går från klarhet till klarhet. 

Företaget tecknade nyligen ett kontrakt med ett israeliskt egenvårdsföretag som vill sälja bolagets baterier.

Ännu mer intressant är Danones köp av Proviva, som är Probis största kund, och tioårskontraktet Danone skrivit om att lansera produkten globalt. 

Flera tecken tyder därmed på att det finns en verklighet bakom Probiledningens bedömning att intäktspotentialen utomlands framöver därför är större än vad företaget drar in hemma i Sverige. Här var Provivas royaltyintäkter från Probis bakterie Lp299v 42 miljoner kronor under 2010.

Probis andra affärsområde, kosttillskott, står samtidigt inför en skördetid. Under fjolåret ökade försäljningen med nära två tredjedelar till 26 miljoner kronor. Huvuddelen förklaras av Probis satsning på egna varumärken i samarbete med Bringwell. Under 2010 rullades försäljningen ut och Probi nådde ett nollresultat i Sverige redan under det första året. Det bäddar för vinster i år och fortsatta säljökningar när Probi och Bringwell lanserar i Finland och Norge mot slutet av 2011.

Det största molnet för företaget är de nya krav som EU:s myndighet för livsmedelssäkerhet kan komma att ställa. Det handlar om helt rimliga krav på att tillverkare av kosttillskott ska kunna dokumentera de positiva hälsoeffekter som de säger sig kunna uppnå. Systemet är tänkt att fungera ungefär som de regler som läkemedelstillverkare har att följa när det kommer till frågor om säkerhet och hälsopåståenden. 

Här ligger Probi relativt långt framme. Fördelaktiga studier finns redan gjorda, och när nya ska genomföras kan Probi räkna med assistans från Danone.

Probi har backat nära 10 procent bara i år. Men bolaget är i bra skick och har gynnsamma framtidsutsikter.

Affärsvärlden rekommenderar därför sina läsare att göra som det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizer nyligen gjort - utnyttja kursfallet i Probi till att köpa aktier i bolaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0