Energi är framtiden


Energi är spännande

Energi är basen i allt och drivmedlet på jorden. Vi är omgivna av energi med allt från solens sken som ger oss både värme och ljus, till den gröna växtligheten, strömmande vatten och vindens rörelse. Solen är även drivkraften för vår planet, och tack vare den kunde livet uppstå på jorden för flera miljarder år sedan. Solen gör att det växer och frodas överallt – till och med i små klippskrevor på de mest kala ställena bara det finns vatten och lite jordmån.

Energi är själva navet och drivkraften bakom allt liv. Och för att livet ska fungera, växa och frodas behövs en viss energinivå. Du har säkert känt av energinivåns betydelse i ditt liv. Har man hög energi så går allt lätt och enkelt, men när energin är låg blir det trögt, tungt och motigt. Liksom du säkert har märkt att även ditt liv går i vågor precis som börsen.

Energi är för den klart mest spännande branschen för framtiden. Och mina favoriter på börsen när det kommer till energi är Statoil och Fortum.

 


Börsen går i vågor. Köp billigt sälj dyrt.


Swing Trading

20101223

Kommer med denna blogg försöka visa hur det går att öka sitt kapital genom att swing trada "säkra aktier". Målet är att med 100 000kr göra det till en miljon. Kommer aldrig vara fullinvesterad i aktier pga risk för börsras, krig osv.
Köper Tele2 200st på 141,50kr =28300.
Köper Björn Borg 400st på 63kr= 25200.
köper Wesc 300st på 87kr= 26100.
Köper Arise windpower 300st på 43,7kr= 13110.

värde 92710kr.
7290kr ligger i kassan.

Letar botten i bra bolag som har fallit mot golvet i trendkanalen eller hamnat i en tillfälligt negativ trend.
Eller min favorit: Tydliga tecken på att lämna en tillfälligt negativ trend, helst på bra nyhet med hög omsättning.
Bevakar just nu Astra Zeneca för köp håller även ett öga på Msab.

Köper helst defensiva bolag med bra direktavkastning.

Målet med köpen är att sälja vid nästa topp som borde komma i samband med nästa rapport för respektive bolag. Arise är lite mera risk än dom övriga som jag ser på det. Bloggen kommer uppdateras samma dag som nått av innehaven sålts.

Kommer även själv att investera precis som bloggen men med andra belopp. Kommer säkert även att göra andra köp på sidan av bloggen eftersom jag är ganska aktiv på börsen. Viktigt att få kapitalet att jobba. Kommer skriva om alla köplägen jag ser på börsen på denna bloggen.

RSS 2.0